بسیاری از ما روزهای بیکاری را تجربه کردهایم؛ حتی وقتی محیط کاری خود را نامطلوب مییابیم شروع میکنیم به بالا و پایین کردن صفحات سایتها و کانالهای شغلیابی و علامت زدن مشاغلی که احتمال میدهیم برای ما مناسبتر باشد. بعد از این مرحله نخستین کاری که از ما خواسته میشود ارسال رزومه است.
ر زومه نویسیشاید برای بسیاری از کارجویان کار سخت و چالشبرانگیزی به نظر برسد؛ اما با رعایت چند اصل ساده و توجه به نکات رزومه نویسیمیتوانید به راحتی رزومه کاری استانداردی برای خود بسازید و شانس دیده شدن و دعوت به مصاحبه استخدام خود را بالاتر ببرید.
اما رزومه و اصول نوشتن رزومه کاری مناسب چیست؟ نوشتن رزومه کاری را از کجا شروع کنیم و رزومه مناسب باید شامل چه اطلاعاتی باشد؟ اصلا چرا باید در نوشتن رزومه شغلی اصولی را رعایت کنیم؟ و چرا همیشه به مرتب بودن و مناسب بودن رزومه تاکید میشود؟
در سال ۲۰۱۸ تحقیقی جامع در مورد درخواستهای ارسالی کارجویان و درصد پذیرش آنها از طریق یک سایت کاریابی انجام شد. در نتیجه ۷۰% کارفرماها و مسئولین جذب و استخدام اظهار کردند که مشاهده اشتباهات فاحش (مثل ایمیل غیرحرفهای یا قالب غیراستاندارد) برای رد درخواست متقاضی کافی بوده و حتی در بسیاری از موارد دیگر تمایلی به خواندن بقیه اطلاعات نداشتهاند.
برای به حداقل رساندن این اشتباهات میتوانید از یک رزومهساز رایگاناستفاده کنید و سپس رزومهی خود را برای آگهیهای استخدامی ارسال کنید.
رعایت اصول ساخت رزومه و اجتناب از اشتباهات معمول در این کار تنها راه افزایش شانس دعوت به مصاحبه نیست. شما میتوانید با ساخت یک حساب کاربری در شبکهی اجتماعی لینکدین شانس خود را برای استخدام شدن در همهی فرصتهای شغلی، بالاتر ببرید. همچنین، میتوانید با ارسال یک نامهی اختصاصی برای فرصتهای شغلی بسیار خاص که دقیقا برای شما مناسب هستند، احتمال به دست آوردن شغل رویایی خود را افزایش دهید.
در این مقاله میخواهیم به شما بگوییم که چگونه میتوانید از لینکدین و نامهی اختصاصی برای افزایش شانس دعوت شدن خود به مصاحبه استفاده کنید.
پیش از هر چیزی یک رزومهی حرفهای بسازید
یک رزومهی کاری باید با بخش Header که شامل اطلاعات تماس میباشد، شروع شود. یکی از مهمترین این اطلاعات تماس، ID حساب کاربری شما در لینکدین است.
در بخش بعدی میتوانید از دربارهی من استفاده کنید ولی این بخش ضروری نیست. سپس نوبت به بیان سوابق شغلی میرسد که مهمترین بخش رزومهاست. بعد از سابقهی شغلی میتوانید مهارتها و توانمندیهای خود را ذکر کنید. حالا نوبت به بیان سوابق تحصیلی میرسد. پس از این بخش میتوانید بخشهای غیرضروریتری مثل افتخارات و جوایز و علاقهمندیها و سرگرمیها را نیز پر کنید.
با استفاده از یک رزومهساز رایگان حرفهای، نیازی نیست که نگران ترتیب درست بخشهای مختلف رزومهی خود باشید اما حتی در آن صورت باید مراقبت باشید که اشتباهات زیر را انجام ندهید.
پیش از ارسال رزومه، حساب کاربری خود در لینکدین را به صورت حرفهای بسازید
لینکدین پتانسیل بالایی برای ارتقای موقعیت کاری، ایجاد یک شبکه ارتباطی قدرتمند و کمک به استخدام افراد دارد، اما به شرط اینکه با تکنیکهای کاربردی آنها به خوبی آشنا شوید. ررسی حساب کاربری لینکدین کارجوها، یکی از مراحل پایانی استخدام به شمار میرود. چون به کارفرما کمک میکند تا بیشتر از قبل در زمینه تجربیات کاریتان تحقیق کند و صحت اطلاعات شما را ارزیابی نماید. اگر رزومه کاری شما کامل و بیعیب و نقص است، اما حساب کاربری لینکدینتان در گوشهای خاک میخورد؛ ممکن است کارفرما به توانمندیهایتان شک کند.
گام اول در ساخت یک حسابکاربری لینکدین، ساخت یک پروفایل جذاب و در عین حال، حرفهای است. وقتی اقدام به ساخت حساب لینکدین میکنید، باید محتویات آن شامل همان اطلاعاتی باشد که در رزومه شما وجود دارد (البته خیلی کاملتر). باید مطمئن شوید که محتوای آن کامل، جذاب، دقیق و خواندنی است.
یک تصویر به پروفایل لینکدین خود اضافه کنید. بهتر است تصویری حرفهای و جذاب انتخاب کنید. حساب کاربری لینکدین محلی برای نشان دادن شما در قالب حرفه و شغلتان است. پس برای انتخاب عکس از تصاویر گل یا سگ و… چشمپوشی کنید.
در بخش about یک توصیف کوتاه در رابطه با خودتان و تخصصتان داشته باشید. این توصیف دقیقا باید همانند بخش دربارهی من در رزومه نوشته شود و به سوالات زیر پاسخ دهد:
- شما چه کسی هستید؟
- چه چیزی ارائه میدهید؟
- اهداف شغلی شما چیست؟
قسمت Experience لینکدین، بخش مهمی در حساب کاربری شما است. در این بخش اطلاعات مربوط به مشاغل قبلی و فعلی خود را وارد کنید. همینطور میتواند شامل آموزشها و مدارک حرفهای باشد. اگر در رزومه خود این اطلاعات را قرار ندادید، بهتر است از این فرصت برای ثبت آنها استفاده کنید. حتما مشخصات را با دقت بررسی کنید، چون کارفرمایان رزومه شما را با لینکدین مطابقت میدهند.
لینکدین دارای یک بخش skill & endorsement دارید که در آن باید مهارتهای خود را وارد کنید. در بیان مهارتهای خود مبالغه نکنید ولی خیلی هم خوتان را دست کم نگیرید.
مهارتهای مهم و قویتر در حرفهتان را در صدر لیست قرار دهید و روی آنها تاکید بیشتری کنید. به این ترتیب ارتباط مستقیم پروفایل لینکدین با حرفه تخصصیتان حفظ میشود. همینطور کلمات کلیدی مربوط به مهارتها و تجربیات خود را در این قسمت بگنجانید.
یکی از امکانات عالی لینکدین، امکان درخواست توصیهنامه از افراد حرفهای است که قبلا به شما کار کردهاند. این توصیهنامهها، شانس شما برای پذیرفته شدن در موقعیتهای شغلی آتی را بسیار افزایش میدهند.
اگر روی پروژههای مختلفی کار کردهاید یا با نشریات همکاری داشتید، اطلاعات مربوطه را در بخش دستاوردهای لینکدین (Accomplishments) ثبت کنید. همینطور زبانهایی که مسلط هستید یا مدارک علمی و معتبر خود را در این بخش وارد کنید.
حتما به کارهای داوطلبانهای که انجام دادهاید، اشاره کنید. برای مثال اگر بدون دریافت حقوق در یک پروژهی تحقیقاتی حضور داشتهاید، حتما آن را در حساب کاربری لینکدین خود توضیح دهید.
هرچه میزان ارتباطات شما در حوزهی شغلیتان بیشتر باشد، شانس شما برای استخدام آسانبالاتر خواهد رفت. برای این کار لازم نیست با هرکسی که در لینکدین دیدید، ارتباط بگیرید. برای داشتن ارتباطات (Connections) مفید لازم است تا افراد را هدفمند انتخاب کنید. برای این کار لازم بهتر است از افرادی که در حوزه شما مشغول به کار هستند، همکاران سابق خود، هم دانشگاهیهای قدیمی و کسانی که در شرکتهای مورد علاقه شما کار میکنند، شروع کنید.
برای ساخت رزومه با رزومه ساز آنلاینجاب ویژن کلیک کنید.